Belangenvereniging voor industrie en industrie gerelateerde bedrijven in de voormalige gemeente Zelhem

Nieuws

CORONA en ondernemers

actuele informatie

Corona en ondernemers

Nederland wordt hard getroffen door de gevolgen van corona. Via diverse informatiebronnen is actuele informatie voor ondernemers beschikbaar.

Lees meer...

IKZelhem in actie

IKZelhem in actie

Sinds medio maart 2020 is Nederland in de greep van het Coronavirus. De impact van het virus op de Achterhoekse industrie is bijzonder groot. Bedrijven zetten alles op alles om hun processen, productie en dienstverlening te laten doordraaien. En dat is ook nodig want uitgerekend het Achterhoekse bedrijfsleven vervult een belangrijke rol in deze tijden.

Lees meer...

Meesterwerk Werkprojecten

nieuw lid stelt zich voor

Meesterwerk Werkprojecten

Per 1 mei 2020 is Meesterwerk Werkprojecten toegetreden als nieuw lid van de Industriekring Zelhem. Contactpersoon Ilja Wentink wil het bedrijf graag introduceren. In dit artikel leest u over de werkzaamheden, opdrachtgevers, doelstellingen, Werkcarrousel Bronckhorst en wat Meesterwerk Werkprojecten voor IKZelhem kan betekenen.

Lees meer...

Bronckhorst Onderneemt Duurzaam

inclusief nieuwsbrief Achterhoek Onderneemt Duurzaam april 2020

nieuws vanAchterhoek Onderneemt Duurzaam

Berichten en tips over de informatieplicht en energiescan. Verder verwijzingen naar verhalen van enthousiaste Achterhoekse ondernemers.

Lees meer...

Achterhoek Verbindt

Schakel vandaag in en stel jouw vragen via www.achterhoekverbindt.nl

corona

De uitbraak van het coronavirus houdt Nederland sinds enkele weken in zijn greep. De impact van het virus op de Achterhoekse industrie is groot. Héél groot. Bedrijven zetten alles op alles om hun processen, productie en dienstverlening te laten doordraaien. En dit is ook nodig, want uitgerekend het Achterhoekse bedrijfsleven vervult een belangrijke rol in deze tijden. Zo zijn wij een belangrijke schakel bij de productie van voedsel en de machines hiervoor. We leveren essentiële onderdelen en technische hulpmiddelen voor de zorgsector. En we zijn van doorslaggevend belang voor de ICT-sector zodat men thuis kan werken.

Lees meer...

Waterstof, de nieuwe brandstof van de economie

Uitnodiging vakconferentie 14 mei 2020 in Groenlo

uitnodiging vakconferentie 14 mei 2020

De toepassing van waterstof bevindt zich in een stroomversnelling. Voor ondernemers in het Euregiogebied, die zich willen oriënteren op de nieuwste ontwikkelingen bij deze uitdagende technologie, biedt de vakconferentie van EBNE een ideaal platform.

Lees meer...

Kees Riemers benoemd tot erelid IKZelhem

Uitgesproken waardering voor aftredend voorzitter

Kees Riemers krijgt erelidmaatschap IKZelhem

Op de Algemene Ledenvergadering van 12 november 2019 nam Kees Riemers afscheid als voorzitter. Bestuur en leden van de vereniging waardeerden zijn inzet voor IKZelhem met een vloeibaar cadeau, het erelidmaatschap én een door Ruud Zaagsma ontworpen kunstobject.

Lees meer...

De Groene Draad - Samen besparen!

Op weg naar eigen lokale energievoorziening, ook voor ondernemers!

vrijwilligersteam De Groene Draad

Het vrijwilligersteam van 'De Groene Draad' uit Hengelo (Gld) is dit voorjaar gestart met de voorbereidingen voor oprichting van een eigen energiecoöperatie in en rondom Postcoderoos 7255. Doelstelling is om zelf energie op te wekken met collectief geplaatste zonnepanelen en daarmee niet alleen geld te besparen, maar ook om een bijdrage te leveren voor het opwekken van duurzame energie.

Op donderdagavond 28 november wordt er speciaal voor ondernemers ook in Zelhem een informatieavond georganiseerd. Vanaf 19:00 uur is de inloop bij Het Witte Paard aan de Ruurloseweg.

Lees meer...

Ton van Hecke nieuwe voorzitter IKZelhem

voorzitter IKZelhem Ton van Hecke

Tijdens de Algemene Leden Vergadering van IKZelhem op 12 november jl. werd Ton van Hecke voorgedragen voor de vacature van voorzitter. Hij werd ook daadwerkelijk benoemd voor deze functie. Van Hecke volgt daarmee aftredend voorzitter Kees Riemers (Venster Techniek) op die niet herkiesbaar was tijdens de bestuursverkiezing.

In dit artikel leest u in het kort over de 'werkzame levensloop' van de nieuwe voorzitter van IKZelhem: dhr. Ton van Hecke.

Lees meer...

Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB)

arbeider met slijptol

Met de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB), die grotendeels op 1 januari 2020 in werking gaat, gaat er veel veranderen in de arbeidsverhoudingen in Nederland. 

Lees meer...
Onze leden