Belangenvereniging voor industrie en industrie gerelateerde bedrijven in de voormalige gemeente Zelhem

Nieuws

CORONA en ondernemers

actuele informatie

Corona en ondernemers

Nederland wordt hard getroffen door de gevolgen van corona. Via diverse informatiebronnen is actuele informatie voor ondernemers beschikbaar.

Lees meer...

De Grote Megamini Techniekdag Quiz-Challenge-Spel-Show

De opnames zijn van start!

De opnames van De Grote Megamini Techniekdag Quiz-Challenge-Spel-Show zijn van start!

VNO-NCW Midden organiseert jaarlijks de vijf techniekdagen met verschillende partners in Gelderland. De techniekdagen worden georganiseerd om scholieren kennis te laten maken met de wereld van techniek en de instroming met techniek te bevorderen.

Lees meer...

Inzamelen zwerfvuil bedrijventerreinen Zelhem

stichting Parkmanagement Zelhem wil bijdragen aan een schone omgeving

inzamelen zwerfvuil bedrijventerreinen Zelhem

In juli 2019 is de stichting Parkmanagement Bedrijventerreinen Zelhem opgericht. Met financiering vanuit het ondernemersfonds worden activiteiten uitgevoerd, die bijdragen aan de (beeld)kwaliteit van het Industriepark, Het Blek, de Hoge Voort en de Vinkenkamp.

Lees meer...

Bronckhorst Onderneemt Duurzaam

inclusief nieuwsbrief Achterhoek Onderneemt Duurzaam oktober 2020

nieuws vanAchterhoek Onderneemt Duurzaam

Berichten en tips over de informatieplicht en energiescan. Verder verwijzingen naar verhalen van enthousiaste Achterhoekse ondernemers.

Lees meer...

Glasvezel verdeelkast geplaatst nabij de Gildenweg

Zakelijk glasvezel in Zelhem dichterbij dan ooit!

BAM infra plaatst glasvezel verdeelkasten in opdracht van DELTA Fiber netwerk

Onlangs is er een bovengrondse verdeelkast geplaatst nabij de Gildenweg. Een belangrijke mijlpaal voor de aanleg van het glasvezelnetwerk voor de bedrijven in Zelhem. Deze grijze kast verdeelt straks het digitale signaal over het bedrijventerrein.

Lees meer...

CBA verlengt collectief contract met Globe Security

Beveiliging bedrijventerreinen in de Achterhoek

CBA verlengt collectief contract met Globe Security

“Bedrijven organiseren betere beveiliging, één bewakingsbedrijf voor dertien terreinen” Met deze kop werd de Collectieve Beveiliging Achterhoek (CBA) in de Gelderlander van 25 september 2017 aangekondigd. Een beveiligingsbedrijf voor dertien industrieterreinen, een vast beveiligingsteam waarvoor de omgeving geen geheimen kent, dat alle ins- en outs van de bedrijven op de bedrijventerreinen kent en dat altijd proactief afwijkende situaties signaleert. Een goede basis die er voor heeft gezorgd dat er ruim voor het verstrijken van de overeenkomst, een verlenging van het contract heeft plaatsgevonden tussen CBA en Globe Security.

Lees meer...

IKZelhem in actie

IKZelhem in actie

Sinds medio maart 2020 is Nederland in de greep van het Coronavirus. De impact van het virus op de Achterhoekse industrie is bijzonder groot. Bedrijven zetten alles op alles om hun processen, productie en dienstverlening te laten doordraaien. En dat is ook nodig want uitgerekend het Achterhoekse bedrijfsleven vervult een belangrijke rol in deze tijden.

Lees meer...

Meesterwerk Werkprojecten

nieuw lid stelt zich voor

Meesterwerk Werkprojecten

Per 1 mei 2020 is Meesterwerk Werkprojecten toegetreden als nieuw lid van de Industriekring Zelhem. Contactpersoon Ilja Wentink wil het bedrijf graag introduceren. In dit artikel leest u over de werkzaamheden, opdrachtgevers, doelstellingen, Werkcarrousel Bronckhorst en wat Meesterwerk Werkprojecten voor IKZelhem kan betekenen.

Lees meer...

Achterhoek Verbindt

Schakel vandaag in en stel jouw vragen via www.achterhoekverbindt.nl

corona

De uitbraak van het coronavirus houdt Nederland sinds enkele weken in zijn greep. De impact van het virus op de Achterhoekse industrie is groot. Héél groot. Bedrijven zetten alles op alles om hun processen, productie en dienstverlening te laten doordraaien. En dit is ook nodig, want uitgerekend het Achterhoekse bedrijfsleven vervult een belangrijke rol in deze tijden. Zo zijn wij een belangrijke schakel bij de productie van voedsel en de machines hiervoor. We leveren essentiële onderdelen en technische hulpmiddelen voor de zorgsector. En we zijn van doorslaggevend belang voor de ICT-sector zodat men thuis kan werken.

Lees meer...

Waterstof, de nieuwe brandstof van de economie

Uitnodiging vakconferentie 14 mei 2020 in Groenlo

uitnodiging vakconferentie 14 mei 2020

De toepassing van waterstof bevindt zich in een stroomversnelling. Voor ondernemers in het Euregiogebied, die zich willen oriënteren op de nieuwste ontwikkelingen bij deze uitdagende technologie, biedt de vakconferentie van EBNE een ideaal platform.

Lees meer...

Kees Riemers benoemd tot erelid IKZelhem

Uitgesproken waardering voor aftredend voorzitter

Kees Riemers krijgt erelidmaatschap IKZelhem

Op de Algemene Ledenvergadering van 12 november 2019 nam Kees Riemers afscheid als voorzitter. Bestuur en leden van de vereniging waardeerden zijn inzet voor IKZelhem met een vloeibaar cadeau, het erelidmaatschap én een door Ruud Zaagsma ontworpen kunstobject.

Lees meer...

De Groene Draad - Samen besparen!

Op weg naar eigen lokale energievoorziening, ook voor ondernemers!

vrijwilligersteam De Groene Draad

Het vrijwilligersteam van 'De Groene Draad' uit Hengelo (Gld) is dit voorjaar gestart met de voorbereidingen voor oprichting van een eigen energiecoöperatie in en rondom Postcoderoos 7255. Doelstelling is om zelf energie op te wekken met collectief geplaatste zonnepanelen en daarmee niet alleen geld te besparen, maar ook om een bijdrage te leveren voor het opwekken van duurzame energie.

Op donderdagavond 28 november wordt er speciaal voor ondernemers ook in Zelhem een informatieavond georganiseerd. Vanaf 19:00 uur is de inloop bij Het Witte Paard aan de Ruurloseweg.

Lees meer...

Ton van Hecke nieuwe voorzitter IKZelhem

voorzitter IKZelhem Ton van Hecke

Tijdens de Algemene Leden Vergadering van IKZelhem op 12 november jl. werd Ton van Hecke voorgedragen voor de vacature van voorzitter. Hij werd ook daadwerkelijk benoemd voor deze functie. Van Hecke volgt daarmee aftredend voorzitter Kees Riemers (Venster Techniek) op die niet herkiesbaar was tijdens de bestuursverkiezing.

In dit artikel leest u in het kort over de 'werkzame levensloop' van de nieuwe voorzitter van IKZelhem: dhr. Ton van Hecke.

Lees meer...

Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB)

arbeider met slijptol

Met de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB), die grotendeels op 1 januari 2020 in werking gaat, gaat er veel veranderen in de arbeidsverhoudingen in Nederland. 

Lees meer...
Onze leden